A környék látnivalói

Természetesen várjuk! - ez Szabolcs-Szatmár-Bereg megye idegenforgalmának mottója.

Ez egyaránt jelenti azt a szívélyességet, azt a nyitottságot, azt az idegenek felé kinyújtott kezet, amivel az itt lakók kultúrájukat, lakóhelyüket, barátságukat ajánlják fel azoknak, akik nyitott szívvel, érdeklődéssel közelednek a tájhoz és annak lakóihoz. De jelenti azt a nagyjából érintetlen természeti környezetet is, amit a Felső-Tisza vidéke nyújtani tud az ipar, az urbanizáció által jobban sújtott területekről érkezőknek.

Ezekkel a szavakkal kezdődik a Látnivalók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében útikönyv - és ennek a természetességnek a felfedezésével kezdődik a megye megismerése. Aki kézbe veszi a kiadványt, először is kap egy rövid összefoglalót a megye legfontosabb turisztikai értékeiről, legyen szó műemlékekről, múzeumokról vagy éppen védett természeti különlegességekről.

Ezután következik a térség kiemelkedő programjainak, jellegzetes helyi termékeinek és a hozzá kötődő híres embereknek a rövid bemutatása. Az ezeket tartalmazó, a Kincsestár nevet viselő fejezet kétféleképpen is szolgálja az olvasót. Egyrészt könnyen áttekinthető módon mutatja be a megye "kincseit". Másrészt információtár - hiszen ha valaki a következő fejezetek valamelyikében olvas Móricz Zsigmondról, a szatmári szilváról vagy a strudlifesztiválról, előre lapozva többet is megtudhat minderről.

Feltöltődés

Sóstói Aquarius

Hagyományőrzés

Sóstói múzeumfalu

Kikapcsolódás

Nyíregyházi állatpark

Őzdomb lakópark

Légi felvétel

A VendégVáró sorozat hagyományainak megfelelően a többi fejezet tájegységi kirándulásokra fűzve mutatja be ezt a sokszínű térséget, sőt, határ menti megyéről lévén szó ukrajnai és partiumi kirándulásokra is invitál. Árpád-kori, csodálatos templomok, míves fa haranglábak sokasága várja az erre a vidékre látogatót - és természetesen még számos más érték és érdekesség. Például egy hangulatos, nyüzsgő város, Nyíregyháza gazdag kínálata - és az apró falvak hagyományőrző különlegességei, legyen szó az akácvirágzás ünnepéről vagy éppen az újonnan berendezett Lekváriumról. A könyv segít abban, hogy felfedezzük, mennyi éréket rejteget ez a megye, segít eldönteni, hol kezdjük az ismerkedést újdonságaival, és hasznos útitársunk lesz akkor is, ha már útra keltünk!