Tervezők

Az Őzdomb Lakókert beépítési tervén egy komoly tervezői team dolgozott. Az organikus építészet és a természetes alapanyagok hívei az alábbi koncepciót követték:

Az adott terület Lakókertként funkcionál, ahol tágas zöld terek, kényelmes lakhelyek várják az ide települőket. A központ körül gyűrűben kialakított sorházak, valamint bokros elrendezésben szabadon álló házak alkotják a Lakókert egységét.

A tervezői team az előzetes programegyeztetésnek és beépítési koncepciónak megfelelően 3 fajta alaprajzi mérettel 12 szabadonálló családi ház tervét, valamint 2 fajta alaprajzi mérettel 8 sorház építészeti vázlattervét készítette el jelen fázisban.

A minden igényt kielégítő típustervek a jelenlegi piaci információk alapján készültek el. A 12 bokornak megfelelően a 12 állatövi jegy volt a kiindulási alap, amely 12 különböző karaktert takar és ennek megfelelően jött létre a 12 típusépület. Ez így természetesen csak egy kiindulási alap, egy „játék”, amely ettől függetlenül lefedi a leendő lakók teljes felületét, és majd az Ő valódi karakterükhöz lehet igazítani az adaptációs tervek időszakában az egyes épületeket úgy, hogy az eredetileg elképzelt építészeti karakter és utcakép a sokszínűség mellett egy irányba mutasson és építészetileg egy egységes kép alakuljon ki.

A tó körül található sorházi lakások két körben épülnek fel. A külső kör a mozgalmasabb élet kedvelőinek nyújt életteret, míg a belső kör nagyobb telkeken - tóra néző kilátással felüdülést kínál az egész család számára.

Az alaprajzokból weboldalunkon láthat ízelítőt. A típusterveket kollégáinknál megtekintheti, és a családi egyeztetés után az Önök elvárásai szerint formálhatja. A tervek inkább hangulati elemek, egyfajta életérzést sugallnak. A konkrét részletek a későbbi tervezési fázisban pontosíthatók.